vrijdag, februari 24, 2006

telefonische enquete


Gelukkig heb ik er niet zoveel last van maar het schijnt dat hele volkstammen er wel last van hebben. De telefonische enquete. En dan vooral op ongelegen momenten als het avondeten, schijnt.
Je kunt je natuurlijk gewoon assertief opstellen als je gebeld wordt en er last van hebt. Iets als:"Sorry, voor u verder gaat met vragen. Ik heb geen belangstelling. Een prettige avond nog." Vriendelijk en toch afdoende lijkt me. Mocht degene aan de andere kant desondanks toch blijven volhouden dan kun je het gesprek altijd volautomatisch door je telefoon laten overnemen. "Tuut, tuut, tuut, tuut."
Als je er stiekum toch een beetje lol in hebt, je blij bent met de aanspraak en een beetje terug wil pesten is het volgende tegenscript handig om toe te passen. Het is al oud maar blijft leuk. Het is een PDF bestand en naar verluidt uitprintbaar op 1 A4tje. Om naast de telefoon te leggen. En nu maar wachten............ en als het wachten wel erg lang duurt, blijk je er toch minder last van te hebben dan je dacht.

Geen opmerkingen:

Volgers